Over Hélène Peul


Hélène Peul is Kwaliteits en Big-geregistreerd fysiotherapeute en psychosomatisch therapeut. Sedert 1991 is zij werkzaam als fysiotherapeut en bekkentherapeut en vanaf 2001 als psychosomatisch fysiotherapeut.


Het mooiste aan mijn vak vind ik het kunnen bijdragen aan iemands herstel en het hervinden van een betere balans tussen belasting en belastbaarheid. Als mensen weer dichter bij zichzelf kunnen komen en op eigen kracht weer gezonder en vitaler verder kunnen in het leven dan vind ik dat geweldig. Het gaat me er dan vooral om dat mensen leren eigen middelen ter beschikking te hebben om de balans te behouden of te herstellen wanneer nodig.


In 1991 ben ik afgestudeerd aan de Rotterdamse Academie voor Fysiotherapie en werk sindsdien als Algemeen Fysiotherapeute. Vanaf 1998 werkte ik ook als Bekkenfysiotherapeut. Door een toename van cliënten met stress en spanningsklachten en de onderkenning van het belang van de balans tussen lichaam en geest heb ik de driejarige opleiding bij het IPT in Amsterdam gevolgd totPsychosomatisch

Fysiotherapeut.


Vanaf 2001 werk ik met veel plezier als geregistreerd Psychosomatisch Fysiotherapeut. Ik zorg ervoor dat ik bij blijf met na en bijscholing als Algemeen Fysiotherapeut en Bekkenfysiotherapeut om aansluiting te blijven houden met actuele ontwikkelingen binnen de Algemene Fysiotherapie.


Sedert 2019 werk ik als Valpreventie- expert en ben ik lid van het SolkNet. Een netwerkgroep van therapeuten die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van patiëntenmet somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Ik ben lid van stichting FNS. Stichting FNS is opegricht in 2016 om betere zorg te realiseren voor patiëntenmet een functionele neurologische stoornis.


helene@fysiotherapiehetkompas.nlRegistraties: BIG 49036678904, KNGF ( Koninklijk Nederlandse Genootschap voor Fysiotherapie), SolkNet, FNS lid, Centraal Kwalteitsregister CKR, NFP ( Nederlandse vereniging Fysiotherapie Psychosomatiek), aangesloten bij klacht en tuchtrechtregeling KNGF, KvK 69360367

Terugbelverzoek

Contactformulier